Weblomtalanítás

Avagy valami véget ér... Üdvözöllek Látogató, az internet nagy sufnijának egyik sarkában. Lassan bezárom a lomtáram. A bentlévő kacatok menn...

2009. november 15., vasárnap

Tiny Core - 2009.11.15.

Tiny Core

Honlapja:[http://tinycorelinux.com/]
Telepítés angolul:[http://tinycorelinux.com/install.html]
Magyarul:[http://linuxhogyanok.blogspot.com/2009/10/tiny-core-24-telepitese.html]
A honlapja, -talán a kevésbbé ismertsége miatt- nem túl informatív.
A tesztelés szokás szerint egy Virtualboxos gépen zajlott 256MB RAM és 32MB VRAM mellett.
Sajnos nekem Virtualboxon problémák voltak a fájlrendszer kialakításával és a GRUB beállításával ezért időhiány miatt meghiúsult a telepítéses tesztelés.
Egy LiveCD-s akció keretében feltettem a Firefox 3.5.3-at a tárolóból, szépen telepítette hozzá a függőségeket, végül kaptam egy firefox ikont az alsó dokkra. Aztán indításkor összeomlott, a terminálban ugyan kiírja, hogy mi a gondja, de nekem nem mondd semmit és a Vadászat feltételei miatt nem is kell foglalkoznom vele.
Úgy néz ki, hogy a készítők között van Opera böngésző rajongó, mert megtalálható a 9.64-es és a nyelvi fájlok is. Ez működik is, bár néha ez is bezárja magát. Nos, szükség volna egy fájlkezelőre némi keresgélés után a Puppyból már ismert ROX filer lett a kiválasztott.
Sajnos lejárt az idő, így be kellett fejeznem.
Összeségében:
Ez azok számára lehet megfelelő, akiknek valóban csak a családban fellelhető legkisebb tekjesítményű gép jutott és nem idegen számára a linux valamint az angol. Egy-két napi "masszírozással" testreszabással egész használható gépet lehet összehozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése