Weblomtalanítás

Avagy valami véget ér... Üdvözöllek Látogató, az internet nagy sufnijának egyik sarkában. Lassan bezárom a lomtáram. A bentlévő kacatok menn...

2011. december 31., szombat

Sulipuppy 2.0

Letölthető és a fórumszál: [http://puppylinux.hu/puppyszoftver/?p=1048]
Kros54 folytatta a Sulipuppy sorozatát, amit immár RexBANG alapokra helyezett az új és naprakészebb változatot amely a hétköznapi felhasználásra is alkalmas (böngésző, média-lejátszás és irodai alkalmazások) valamint a gyerekek képességeit is játékosan fejleszti.
A tesztelés Unebootin alatt 2,8GHz CPU-val és 2 GB RAM-mal zajlott.
Az Unebootinnal való használathoz át kellett szerkeszteni a menu.1st fájlt, mert hiába állítod be a merevlemezt célhelyként, a fent említett fájlba akkor is USB-ként írja be és a gép bootoláskor nem találja a szükséges fájlokat. Bootolás után minden rendben indul és a végén az alábbi kép fogad:
Rögtön akadt egy kis gond ami általában a RexBANG-oknál nem szokatlan: nincs hang! 
Beépített, Windows 8 hangulatát idéző conky-t is találunk hozzá, amit a wbar-on található ikonnal kapcsolhatunk be.
A média-player jól kezeli a videókat minden trükközés nélkül, az irodai alkalmazásokat mindenkinek magának kell regisztrálni, így teljesen legális lesz (egyébként ugyanezt az irodai alkalmazásokat árulja az Ashampoo is : -) ). Az alapból telepített Firefox 7.0.1 alatt jól mennek a Utube videók még kisebb gépeken is, köszönhető az előre beépített minőség csökkentő kiterjesztéseknek. Egy Tube, egy fórum oldal és két Google Dokumentum lappal együtt (+conky) összesen 350 MB-RAM-ot eszik, ezért érdemes megfontolni a kevesebb RAM-mal rendelkezőknek esetleg más böngésző telepítését is, Operát esetleg Chrome-t.
Az oktató programokhoz nincs sok hozzáfűznivalóm, működnek.
A wbar sikeresen becsúszott a Tálca alá, a grafikus beállítójával feljebb hoztam (border offset). Bár a conky hitelesen működik, nekem nem mutat túl jól, ezért ki is kapcsolom, a hátteret is átcseréltem egy “puppy-sabbra”.
Egyetlen egy problémába, hibába botlottam, a jobb gombos menü “Alkalmazások/Játékok”-ra hibát ír ki. 

Szóval, 

Gyerek(ek)kel rendelkező családokhoz kerülő régebbi gépekre (javaslok 512MB RAM-ot) ajánlom (az XP azért már egy kicsit sokat darálja a merevlemezt) hiszen a hétköznapi feladatokra (+irodai alkalmazások) stabilan alkalmas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése