Weblomtalanítás

Avagy valami véget ér... Üdvözöllek Látogató, az internet nagy sufnijának egyik sarkában. Lassan bezárom a lomtáram. A bentlévő kacatok menn...

2008. február 20., szerda

Fedora 8 - 2008. 02. 20.

Fedora 8

Honlapja:[http://fedoraproject.org]
Nagy érdeklődéssel vártam mert tudomásom szerint szintén egy komoly disztrónak számít. A Red Hat-tól származik. Külön választható GNOME, és KDE felülettel. Letöltés: [ http://fedoraproject.org/get-fedora ]
Telepítése az openSUSE-hoz hasonlóan profi módon zajlott le. Plusz pont jár neki is, hogy rákérdezett a másik particíón található oprendszerre. Majd elnevezés és a particíó megadása után sikeresen jelentette be bootoláskor a másik particíón lévő UHU-t.
A GNOME-os felületet választottam, szép, nem véletlenül dicsérik sok helyen. Néhány, már-már szokásosnak nevezhető csomag-összeállítással rendelkezik. Ők nem erőltetik az openOffice-t alapból a felhasználóra. Extrák a biztonsági csomag, amely legjobban a tűzfal beállítási lehetőségekben nyilvánul meg.
Viszont szidják is jónéhány magyar oldalon. Nem véletlenül.
GNOME-t még nem láttam ilyen instabilnak. A Csomagkezelő szintén nem állt a helyzet magaslatán. Ha nem fagy ki, akkor függőségi gondokra hivatkozik. Még rosszabb mint a Zenwalk csomagkezelője (ez utóbbi csak lassúnak tűnik számomra). Nem találtam kedvenc "biztonsági" (biztos, hogy működik) programjaimat (VLC, Opera) sem.
Internet: a Firefox 2.0.0.8. van, ez lenne a kisebb baj, a nagyobbik, hogy a flash plugin semmilyen módon nem bírt beköltözni a gépre.
Egyedül a Totem player telepítette az mp3 kódeket.
Szóval már nem is érdemes tovább nyúznom, az eddigiek alapján már kiesett a Window$ leváltására történő versenyből. Sajnálom, pedig elég szépen indult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése